Markeds- og portefølje opdatering oktober

Markeds- og portefølje opdatering oktober

Endnu en måned er gået, og hvilken en af slagsen. Lige så ringe som september var for markederne, lige så god var oktober. S&P500 måtte en tur ned i september på -8,97%. I oktober steg indekset derefter +7,82%. Vi er derfor godt på vej tilbage fra udgangspunktet før september faldet. Det har været en grøn affære og spørgsmålet er nu hvilken retning vi skal forvente i november. Regnskaberne er begyndt at tikke ind, og specielt de større FANG selskaber har fået nogle gevaldige øretæver. Det øvrige marked set ud fra earnings reports har dog ellers været ganske fine. Personligt hvis jeg kigger på min portefølje, så har stort set alle slået forventningerne. Så langt så godt. Det ligner nu at November forsætter, hvor vi slap. Futures peger imod en grøn åbning, forud for næste FED møde i morgen.  

Her tales der om endnu en rentestigning, men spørgsmålet er om det denne gang “kun” er 0,50 eller 0,75 der hæves med. Skulle det blot blive 0,5, kunne det sende markederne yderligere op. Der har dog kun været en vej de seneste uger, hvorfor vi allerede er godt imod et overkøbt marked. Jeg tror derfor at vi skal være påpasselige med endnu en stigning, da det formentlig vil kick-starte en hjemtagning af profit. Det skal dog siges at nuværende indeks ikke er overkøbt (eller tæt på) på hverken, dags, uges eller månedschartet. Så vi kan godt nu en 8-10% stigning, inden det skulle ramme det niveau.  

Porteføljen

Først til ændringerne siden september. Som jeg skrev i sidste måneds opdatering, så legede jeg lidt med tanken om at droppe min ASK, og sælge min index tracker position. Disse midler skulle investeres i udbytte aktier, for derfor at kunne få 100% fokus på netop denne type af aktier. Og det har jeg gjort. Jeg brugte samme fremgangsmåde som tidligere, for at finde de 3 nye positioner. Jeg kiggede derfor også på hvilke industrier som jeg manglede i min portefølje.  

Jeg tilføjede i den forbindelse Caterpillar Inc. (CAT). Texas Roadhouse (TXRH). Stanley Black & Decker (SWK). Det var en god beslutning eftersom alle er kommet med bedre end forventet Earnings report. Caterpillar er siden steget +21,04%, og derfor den aktie i min portefølje med bedst afkast. Texas Roadhouse er også ganske fornuftigt, og nu oppe med +5,88%. SWK var måske til den friske side, da den blev handlet til den laveste P/E set på de sidste 5 år. Jeg synes dog forretningen er fornuftig, og brandet er stærkt.  

Efter tilføjelsen af disse 3, er jeg nu meget tæt på mine $2000 i årligt udbytte – altså knap 15.000 kr.  

Mine aktier med dårligst performance er Magna international. Den er i bilindustrien, som de sidste måneder har haft det svært. Jeg er dog stadig positiv på forretningen. Min anden dårligste på performance er Microsoft. Dette er på baggrund af deres seneste ER. 3. dårligste er Skyworks, som i store træk har tæt relation til Apple, da de er by far den største kunde.  

Den hurtige vil formentlig se at CNQ og PFE ikke længere er i min portefølje. De røg i forbindelse med jeg solgte covered calls, og de røg ud. Det er dog begge aktier jeg tænker at tilbage købe, men afventer lige markedet de næste par dage.  

Min samlede portefølje er siden 26. juli 2022 nede med –4,14%. Dette er et skidt op fra september på knap +6%. Min samlede portefølje værdi er på 507.644 DKK, hvoraf de 75.250 DKK nu står i kontant.